Do 26.10.2023 | 19:00 UHR

Anima Sound System

TICKETS

FB-EVENT26.10.2023
Badehaus Berlin
tickets: soon!

ENG:
Join us for a night of electrifying music and celebration as we mark the 30th year anniversary of Anima Sound System, one of Hungary’s most iconic electronic music acts. Get ready to dance the night away to their infectious beats and grooves that have captivated audiences around the world for three decades.
Spotify: https://spoti.fi/33CWWR7

– – – – –
HU:
Idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját az Anima Sound System, hazánk első elektronikus tánczenekara. Az energikus előadásmód, a művészi bátorság és az állandó megújulás jellemzi előadóművészetüket.
A zenekar életútját alig kell valakinek bemutatni. Olyan emblematikus dalok kötődnek a nevükhöz, mint a Csinálj gyereket, a Tedd a napfényt be a számba vagy a ‘68.
Számtalan alkalommal megjárták a itthoni nagyfesztiválok színpadait (Sziget Fesztivál, VOLT Fesztivál, Balaton Sound, Művészetek Völgye stb.), turnéztak Európa nagyvárosaiban (London, Párizs, Berlin, Prága, Moszkva, Barcelona, Brüsszel stb.) és fesztiváljain (Soundsfair Fesztivál, Womex), állandó vendégek Erdélyben és közreműködtek olyan sokmilliós eladású albumokon, mint a Buddha Bar, melynek első kompillációján két dallal is szerepeltek.
Az elmúlt évek alatt olyan világsztárokkal működtek együtt, mint Asian Dub Foundation, De-Phazz, Terry Lee Brown Jr, vagy a Twin Peaks sorozat zenei producere, Kim Cascone, illetve számos elismert magyar művész is feldolgozta dalaikat, többek között a Csík Zenekar, ifj Csoóri Sándor, Erik Sumo vagy Presser Gábor. Ugyanolyan otthonosan mozognak az elektronikus zenei, mint a népzenei- vagy pop-fronton.
Munkásságukat több díjjal is elismerték: Arany Zsiráf díj, VIVA Comet Magyar Könnyűzenei Díj, Fonogram-díj – ez utóbbira 2022-ben és 2023-ban újra jelölték a zenekart.
Tavalyi évben megjelent a Szomnakuno című nagylemezük. Az albumon szereplő Öltöztessél Fehérbe című dalhoz készített kisfilmmel elnyerték a 6. Magyar Klipszemle legjobb rendezésének díját, valamint jelölték a Berlin Music Film Awards, Best Narrative kategória döntőjére és a Music Hungary Szövetség Vizuál-díjára.
Az elmúlt 30 évhez hasonlóan az idei évet is megújulással, folyamatos alkotással, új dalokkal, videóklipekkel, sok hazai és külföldi koncerttel ünneplik meg.

jegyek: hamarosan!